Vize

Vize

'İngiltere’deki eğitiminize başlamadan önce öğrenci vizesine ihtiyaç duyup duymadığınızı kontrol edin.Vize almanız gerekiyorsa yaşınıza ve katılmak istediğiniz programın uzunluğu veya düzeyine göre değişen vize çeşitleri vardır'

İngiltere göç ve vizeleri UK Border Agency (UKBA) tarafından yönetilir. UKBA İngiliz Hükümeti’nin bir parçasıdır.

Ne zaman vize başvurusu yapmalıyım?
Vize başvuru zaman alan bir süreçtir. Bu yüzden İngiltere'ye seyahat edeceğiniz tarihten çok daha önce vize başvurunuzu yapmanız gerekebilir. İngiltere’ye ziyaretinizden en fazla 3 ay öncesinde başvuru yapabiliyorsunuz. Danışmanlarımız sizi vize başvuru sürecinde yönlendirerek vizenizi sorunsuz şekilde almanız için tüm işlemleri gerçekleştirecektir.

Ne tür bir vizeye ihtiyacım var?

Vize Türleri

Kimler başvurabilir?

(TIER4)Çocuk öğrenci

4 ile 17 yaş aralığındaysanız "Çocuk Öğrenci” statüsüyle vizeye başvurabilirsiniz. Eğer 4 ile 15 yaş aralığındaysanız, ancak ücretli bir özel okulda eğitim görmek için İngiltere’ye gelebilirsiniz.

 

 Çocuk ziyaretçi

17 yaşında veya 17 yaşından küçükseniz ve 6 aya kadar süren bir programa katılmak istiyorsanız çocuk ziyaretçi vizesine başvurabilirsiniz. "Çocuk Ziyaretçi” vizesi ile İngiltere’de bulunduğunuz sırada "TIER 4 - Çocuk Öğrenci” vizesine başvuramaz veya geçiş yapamazsınız. "TIER 4 - Çocuk Öğrenci” vizesine ancak yaşadığınız ülkeden başvuru yapabilirsiniz.

(TIER 4)Genel (Yetişkin)öğrenci

16 yaş sonrası eğitim için İngiltere’ye geliyorsanız  TIER 4 - Genel (yetişkin) öğrenci vizesine başvurabilirsiniz.

 

 

 

Öğrenci ziyaretçi

 

Yaşınız 18 veya üzerindeyse ve 6 aya kadar süren bir programa katılmak istiyorsanız, ayrıca İngiltere’de çalışma isteğiniz yoksa "Öğrenci Ziyaretçi” vizesine başvurabilirsiniz.

"Öğrenci Ziyaretçi” vizesi ile İngiltere’de bulunuyorsanız, "Yetişkin Öğrenci” vizesine başvuramaz veya geçiş yapamazsınız. "Yetişkin Öğrenci” vizesine ancak yaşadığınız ülkeden başvurabilirsiniz.

İngilizce dil kurlsarına katılmak isteyen öğrenciler, "Öğrenci Ziyaretçi" vizesine başvurarak 11 aya kadar ülkede kalabilirler. Uzatılmış öğrenci ziyaretçi vizesine sadece İngiltere dışından başvuru yapabilirsiniz.

 

 

Öğrenci adayı

Eğitim alacağınız programa karar vermek için İngiltere’ye gelmek istiyorsanız veya 6 ay içinde bir programa başlayacaksanız, "Öğrenci Adayı” vizesine başvurabilirsiniz. "Öğrenci Adayı” vizesi ile İngiltere’de bulunduğunuz sırada TIER 4- Genel (yetişkin) Öğrenci  veya TIER 4- Çocuk Öğrenci vizesine başvurabilir veya geçiş yapabilirsiniz.

Yetişkin ve Çocuk Öğrenciler için TIER 4 Vizesi
İngiltere, TIER 4 Genel (Yetişkin) ve TIER 4 Çocuk Öğrenci vizelerinde objektif ve şeffaf olabilmek için "Puana Dayalı Vize Sistemi” uygulamaktadır.

Vizeye başvurmak için 40 puan almanız gerekmektedir:

• Eğitim almak istediğiniz üniversite, kolej veya okuldan alacağınız kabul belgesi ile 30 puan elde etmiş olursunuz. Eğitim almak istediğiniz kurum UKBA’nın sponsor kayıtlarında yer almalıdır. Bu kayıtlar, iyi bir okulda eğitim alacağınızdan emin olmanız ve rahatlıkla başvuru yapmanız içindir. Bu konuda UKBA web sitesinden ayrıntılı bilgi edinebilir yada danışmanlarımızdan bilgi talep edebilirsiniz.

• Geri kalan 10 puanı ise İngiltere’deki yaşam ve eğitim masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterdiğinizde alırsınız. Bu uygulama, İngiltere’deyken, eğitiminizi tamamlamanızı etkileyebilecek mali güçlüklerle karşılaşmamanız için, size yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Vizeye ihtiyacınız olup olmadığınız, başvuru şartlarını, gerekli belgeler hakkkında ayrıntılı bilgiyi danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz. Ayrıca UKBA Puan Hesaplama Sistemi’ni kullanarak, vize başvurunuzun başarılı olup olamayacağını öğrenebilirsiniz.

Tier 4 Öğrenci Vizesine başvurduğunuzda,(Tier 4 student visa) İngiltere’de öğrenci olarak bulunduğunuz dönemdeki giderlerinizi finansal olarak karşılayabileceğinizi göstermeniz gerekmektedir. Bunun anlamı, yaşam giderlerinizi karşılayacak minimum miktar bütçeye sahip olmanız demektir.

 İngiltere’de yaşam giderleri için gerekli bütçe miktarı şöyledir. Örneğin, Yetişkin Tier 4 Öğrenci:

 • Londra merkezinde ise, eğitim gördüğü programın her ayı için 1000 GBP’lik (toplam 9 ay) bir bütçe
 • İngiltere’nin diğer bölgeleri için ise, aylık 800 GBP’lik bir bütçe (maksimum 9 ay) ayırmak durumundadır.

 Bu değişiklik, uluslararası öğrencilerin İngiltere’de keyifli bir deneyim yaşamaları ve finansal olarak zorluk çekmemeleri için yapılmıştır.

2011 yılında İngiltere Yüksek Öğrenim Birimi tarafından yapılan Uluslararası Ücretlendirme Araştırması’na göre (International Pricing Study: A snapshot of UK and key competitor country international student fees)

 • İngiltere, eğitim ücretleri karşılatılmasında ABD ve Avustralya’dan daha uygun fiyatlara sahiptir

 • İngiltere, yaşam masrafları açısından ABD ve Avustralya’dan daha uygun olmakla birlikte, Hollanda ve Almanya’daki yaşam masraflarına denk fiyat ortalamalarına sahiptir.

Son birkaç yılda, İngiltere Hükümeti, uluslararası öğrencilere hizmet vermek isteyen İngiliz eğitim kurumları için yeni yönetmelikler uygulamaya başladı. Bu sayede İngiliz eğitim sisteminin kalite standartlarını daha da yükseltmek amaçlandı.

İngiltere’deki yükseköğretim kurumlarında eğitim görmekte olan 265.000 son sınıf öğrencisi ile yapılan ulusal anket çalışmasına göre (2011. HEFCE Ulusal Öğrenci Anketi)

• Eğitim aldıkları programdan memnun olanların oranı %83

• Eğitim ve öğretim yöntemlerinden memnun olanların oranı %84 olarak verilmiştir.

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi
Bu kategori, başlangıç seviyesinde dil kursu ya da mesleki eğitim kursu gibi İngiltere'de kısa süreli bir eğitim programına katılmak isteyen öğrenciler içindir.

Ziyaretçi Öğrenci vizesi ile 6 aya kadar İngiltere’de kalma imkanınız vardır. 6 aydan daha uzun bir kursa kayıt olduğunuzda bu sure 11 aya kadar çıkabilir.

Öğrenci ziyaretçilerin bilmesi gereken önemli noktalar:

 • İngiltere’de iken, yeni bir vize başvurusu yaparak eğitiminizi tam zamanlı bir program için uzatmak, ya da yeni bir kurs programına başlamak mümkün değildir.

 • Tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak çalışma izniniz yoktur.

 • Belirli bir iş yerinde çalışarak deneyim kazanmak hakkınız yoktur.

Altı aydan daha uzun süreli bir kurs almak, ya da İngiltere’de tam öğrencilik statüsü ve haklarından faydalanmak isterseniz (yarı zamanlı çalışma ya da vize sürenizi uzatma gibi), Puana dayalı vize sistemi ile TIER 4 (Genel) Vizesine’ne başvurabilirsiniz.

Ziyaretçi öğrenci olarak genel vize şartlarını yerine getirmeli ve İngiltere Sınır Dairesi (UKBA) tarafından tanına bir kurstan kabul almış olmanız gerekmektedir.

Tüm vize başvuru işlemlerinde danışmanlarımız size yardımcı olacak ve gerekli bilgileri aktararak sağlıklı bir başvuru yapmanızı sağlayacaktır. Vize başvuru için gerekli belgeler listesini size iletecektir.